Zateplení mezi a pod krokvemi

Rubriky:

Reklama
JT Jiří Tůma @jiri.tuma351 před 3 roky01.02.2021 16:25:00
Zateplení mezi a pod krokvemi

Dobrý den,

prosím o radu ohledně zateplení mezi krokvemi a pod nimi.
Nyní je to neobytný prostor - půda. nezateplený.
Přestavuji na kuchyn s obývacím pokojem.

A krokve jsou vysoké 16cm sklon je cca 40° a nemohu si tedy dovolit moc zateplovat pod krokvemi. Proto jsem zvolil 16cm VATU URSA 031 + 6CM PIR pod krokvemi + CD profily a sádrokarton.
A jestě mezi profily dát 3cm vatu.

Střechu mi budou překládat protože nemám kontralatě a mám staré latě.Takže budou sundavat tašky a dávat folii, kontralatě,latě a zpět tašky.

A firma mi napsala že si to můžu už klidně ještě než přijdou zateplit ale že musím udělat mezeru od vrchu krokví 2-3cm ( od vrchu kde bude folie) aby to větralo a nepotila se vata.

Jen já už jsem Vatu koupil 16cm

Je to problém že by se to potilo ? nedohledal jsem na netu nic.
Když se jedná o dvoupláštové střechy že by se někde mezera dělala.

email od firmy zde:
Mezi krovy dát vatu můžete, to e klasicky dělá i dodatečně. Vždycky musí zůstat mezi střešní folií a vatou minimálně 2cm mezera!!!! Spousta lidí dělá chybu, že nacpe vatu až ke střešní folii a pak se to neostatečným větráním potí a vata je mokrá !!!!!! Takže ž ji budete montovat, pozor na tuto skutečnost, je lepší si třeba natáhnout drátek ty 2 cm od vrcholu krovu mezi každý krov a dát tu vatu pouze k tomu drátku (docílíte tím tu poždavanou aslespoň 2cm až 3cm mezeru)!!!


Děkuji za info.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.