Trable s litinovou odpadní trubkou

Reklama
JM Jakub Michálek @jakub.michalek před 3 roky02.02.2021 12:08:00
Trable s litinovou odpadní trubkou

Dobrý den,

po letech jsem se pustil do rekonstrukce + rošíření koupelny (2. patro) ve starším bytovém/rodinném domě. Při odkrytí litinové odpadní trubky o průměru ca. 40 mmm která byla do té doby používána jen pro přepad bojleru jsem narazil na zastrčenou gumovou hadici uvnitř litiny, která byla zasunuta až do hloubky ca. 2,5 m.

Po jejím vyndání jsem zjistil, že je litina zřejmě někde v úseku prvních 2 metrů prasklá, tím pádem do ní předchozí majitel narval hadici, aby tím přešel přes prasklinu.

Problém je, že litinu nemohu vybourat a nahradit plastem, protože sousedi pode mnou mají nově zrekonstruováno a byt jim znovu rozkopat nemůžu ... Druhý a větší problém ale je, že odpad potřebuji bezpodmínečně použít - alespoň pro odtok umyvadla (v okolí 5 m jiný odpad pro napojení není).

Moje otázka zní - existuje nějaký způsob, jak docílit toho, aby byl odpad použitelný ?

Jako varianta se podle mě nabízí vyvložkování plast. odpadní trubkou o průměru 32 mm - ale je toto dostatečný průměr pro odtok umyvadla ? Odpadní trubku o průměru 40 mm tam už nedostanu, dovnitř neprojde rozšířené hrdlo pro spojování (bez hrdla by to ale šlo) ..

Napadá vás nějaká jiná varianta ? Jakou může mít životnost např. gumová hadice 40 mm, kdybych ji tam narval místo plastu (+ vydrží teplou vodu) ? Event. nějaká jiná, bezhrdlová trubka ? Napadla mě i delší vrapovaná trubka, ta může mít ale tendenci se ucpávat ve vrapech (??) ..

Na závěr podotýkám, že do odpadu vzhledem k prostoru okolo dostanu kusy trubek o max délce 0,5 m a následně je spojovat a zasouvat níže a níže nebo něco ohebného ..

Předem děkuji za rady a nápady ..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.