Systém - tuhá paliva, TČ, fotovoltaikaDobrý den,
rád bych si doma vybudoval systém ohřevu teplé vody pro vytápění a denní spotřebu a to aby bylo možné vytápět kombinovaně s kotlem na tuhá paliva, kdy mám dlouhodobé paliva k dispozici, s TČ, jakožto automatického zdroje bez manuální práce, a fotovoltaikou, kterou do budoucna plánuji a má doplňovat TČ.
Zásadní problém s kterým jsem se setkal je, že nikdo takovouto nadřízenou regulaci pro všechny 3 zdroje nedělá nebo mi takový systém nedoporučuje. Já osobně, pokud se to vyladí, v realizaci takového kombinovaného způsobu nevidím problém.
Mám starší dům s rovnou střechou, kdy nyní dělám úpravy, kdy jak rozvody, tak zateplení a v brzké době střechu přizpůsobuju právě budoucí fotovoltaice na střeše a jelikož v prvé fázi chci realizovat TČ, chtěl bych mít vše potřebné na budoucí 3-systém ohřevu připravený.
Budu tedy moc rád, pokud by zde někdo sdílel svou obdobnou realizaci, případně budu rád za kontakt na opravdového odborníka v realizaci kombinovaných systému vytápění/ohřevu TV a jejich regulaci.
Děkuji!