Zateplení podkroví - proč neodfláknout parozábranu

Rubriky:

Reklama
JP Josef Priškin @josef.priskin před 3 roky09.02.2021 21:44:00
Zateplení podkroví - proč neodfláknout parozábranu

Zdravím,

třeba to někomu pomůže při zateplování podkroví neudělat stejné chyby jako já a pak netrhat sádrokarton a nevyhazovat část vaty :-).

Takže podle mých zkušeností:

- Když to půjde vzhledem k prostoru udělejte prostor mezi SDK a parozábranou čímž se zabrání perforací parozábrany šrouby při montáži. Už se tady o tom psalo dost. V mém případě to vzhledem k konstrukci a prostoru nešlo.

- Když už budete dávat SDK přímo na parozábranu kupte si pořádnou oboustranou pásku na přilepení parozábrany k profilům. Nemusíte pak pospíchat se záklopem a ohlídáte si perfektní napojení a utěsnění folie.

- Já jsem použil folii Jutafol AL 170 a pásku Jutafol SP AL. Pásku jsem použil i na napojení na trámy(což je chyba). Na dřevě moc nedrží. Lepší by bylo buď použít speciální parotěsné pásky které budou držet na dřevě, nebo použít tmel(např. Jutafol Mastic) na folie(běžný tmel na folii nedrží!).

- Dát si záležet na průchodu trámů přes folie. V mém případě u hambálkové soustavy krovu je jich opravdu hodně. V případě puklin v trámu zadělat tmelem ještě pod folií. Ona taková puklina kam se vejde prst přes celý trám(u starého krovu běžná věc) je docela pěkná díra.

- Napojení folie na zeď v případě když není podezdívka nenapojovat na podlahu, ale opravdu na zeď. Podlaha asi nebude vzduchotěsně napojena na zeď a může tudy celkem masivně proudit přes strop vzduch ze spodních místností.

- Když je nad podkrovím "studená půda" zajistit kvalitní větrání. Také ničím přímo nezakrývat vatu(třeba lávka z OSB desek přímo na vatě bude ze spodu vlhnout v případě sebemenší netěsnosti).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.