Kovarson Spark - rada

Kovarson Spark - rada

Dobrý den,

Mám kotel kovarson Gekon Kombi 25. Začal jsem mít problém s nahřátím vody v UT.
Kotel je připojen přes 4 cestný ventil se servo pohonem. Kotel samotný nemá problém se natopit na nastavenou teplotu (75°) a pravidelně přechází do útlumu. Minimální teplota zpátečky je nastavena na 55°.
Problém je ten, že když se ventil začne otvírat tak se otvírá tak dlouho dokud ho pokles teploty na zpátečce nedonutí se zase zavřít. Před tím vždy už před dosažením nastavené teploty směšovače otvírání přestalo a začal se po částech zavírat dokud nedosáhl dané teploty. AKtuálně je při nastavených 45° schopný poslat do UT i 60 stupňů. Viz foto, kde je teplota už přes a ventil se stále otvírá. Citlivost mixu je nastavená na 0,5°C
Když jsem zkoušel kotel úplně vypnout (vypínačem na krabici) tak při prvním otevření se zachoval korektně. Při dalším už sel zase přes nastavenou teplotu dokud ho nezastavila zpátečka.
Potřeboval bych poradit, jestli je problém v nějakém nastavení, nebo v servu či přímo v řídící jednotce. Zatím jsem neměl odvahu zkusit obnovit tovární nastavení, protože nevím co všechni je třeba pak nastavit.
Díky za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.