nízký tlak teplé vody + pojištovací ventil

Rubriky:

Reklama
KS Kamil Starý @kamil.stary před 3 roky14.02.2021 19:47:00
nízký tlak teplé vody + pojištovací ventil

Dobrý den,
mám dva nejspíš pro někoho hloupé dotazy.
První dotaz: Vlastním kotel Protherm Tiger KOZ 12 a podle manuálů a dostupných prospektů, by měl být osazen pojištovacím ventilem 6 bar u TUV ( pod bojlerem). Problém ale je, že za vodoměrem mám filtr s redukčním ventilem Honeywell FK 06 a tam nastaveno 3,5 bar a každý den mi kotel vypustí víc jak 1 litr přes pojištovací ventil. Předpokládám tedy, že "kotelník", který mi dělal výměnu ventilu a revizi kotle tam dal ventil 3 bar?
Druhý dotaz: strašně mi klesl tlak teplé vody. Jen teplé. Hned vedle kotle mám umyvadlo (cca 2 metry od kotle) a když pustím studenou je to celkem slušný tlak. Ale ve chvíli, kdy otočím páku na teplou vodu, viditelně tento tlak poklesne. A znatelně. A to nemluvím o sprše o 2 patra výš. Prošel jsem všechny baterie a vyměnil alespon sítka u vstupu do baterie, ale bez nějaké výsledku. Resp. bez zlepšení.
Mám celkem obavu si toho "kotelníka" znovu zavolat.
Děkuji za každou radu nebo pomoc s odstraněním problémů.
Děkuji.
Kamil

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.