Napojení parotěsu na věnec

Rubriky:

Reklama
RJ Roman Jonas @roman.jonas před 3 roky15.02.2021 06:45:00
Napojení parotěsu na věnec

Dobrý den,

rád bych se poradil ohledně parozábrany, resp. napojení parozábrany k věnci.
Spodní plocha SDK podhledu mi vychází 5 cm nad spodek věnce, znázorněno na přiloženém obrázku. Poté již bude nad SDK na svislé straně parozábrana, která bude pokračovat na strop, na kterém je spodní záklop z překližkových desek. Na deskách 35cm skelné foukané izolace.
Vazníky jsou položeny přímo na věnci, bez použití hydroizolace či jiné separační podložky.

Je toto řešení v pořádku?

Setkal jsem se s názorem, že když už jsem nedal po celém věnci hydroizolaci, měl bych teď dát na horní plochu věnce alespoň kousky parotěsky, igelitu, či čehokoliv jiného, co zastaví pronikání vlhkosti z interieru, skrz věnec, až do skelné izolace. To prý pak bude mít za následek vlhnutí izolace nad věncem, tzn. sníženou izolační schopnost, tzn. tepelný most a plísně...

Může toto skutečně nastat? Není možné, že parotěs na vrchní ploše věnce udělá více škody než užitku a naopak začne vnikat problém tam?

Předem děkuji za názor.

Roman

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.