Geminox THRs - protizamrzova ochrana trvalym obehem cerpadla

Geminox THRs - protizamrzova ochrana trvalym obehem cerpadla

Dobrý den,

rád bych od zkušenějších radu ohledně zapnutí protizámrzové ochrany čerpadla u kotle Geminox THRs 25. Mám ekvitermní řízení se zapnutým vlivem prostorové teploty. Prostorový termostat je ve slunné místnosti a i když je venku -10 stupňů, při slunečném počasí často vypne kotel (výrazná odchylka od nastavené teploty prostoru). Problém je, že jeden radiátor mám v garáži u vrat a může snadno zmrznout.

Venkovní čidlo QAC34, prostorový termostat QAA74.

Moje představa je, že by kotel při nízké vnější teplotě trvale zapnul oběhové čerpadlo a nechal jen obíhat topnou vodu. Na klasickou protizámrzovou teplotu samotného kotle nikdy nedostanu, kotel je ve sklepě a teplota místnosti neklesne pod 12 stupňů.

Pohledal jsem v návodu LMS14 - řádek 6120 mám nastavený na "zapnuto", ve stavu topného okruhu po vypnutí kotle svítí "protizámrzová ochrana aktivní", ale čerpadlo stojí v módu "čeká a povel od kotle" (první zelená dioda bliká).

Poradíte někdo, jak trvale zapnot oběhové čerpadlo při nízké vnější teplotě?
Díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.