F1 Protherm Tiger 24 KTZ

Rubriky:

Reklama
JS Jan Slavík @jan.slavik128 před 3 roky15.02.2021 19:52:00
F1 Protherm Tiger 24 KTZ

Dobrý den všem, chci se podělit o svoji zkušenost s kotlem Protherm Tiger 24 KTZ verze 12. Začala se objevovat porucha F1, procvaknutím havarijního termostatu jsem si vždy koupil jen trochu času, porucha se objevovala častěji a častěji. Kotel i systém je řádně odvzdušněn, filtr vyčištěn, tlak vody v normě, výměník a spalovací komora také čisté.
Sledováním kotle zjištěno: Kotel topí normálně (pár minut, hodin), najednou to (relé) v řídící desce zacvaká a čerpadlo přestane pracovat, dojde k přehřátí, zaúčinkování havarijního termostatu a F1 na displayi.
Domněnka: nějaké čidlo průtoku nebo tlaku vody blbne a dává signál, aby se vypnulo čerpadlo. Je to správná domněnka?
Zatím jsem to vyřešil přepojením čerpadla na přímo do sítě. Na řídící desce to občas zacvaká, ale nijak už se to neprojevuje na funkci kotle. Chtěl bych poprosit o radu, co by mohlo být skutečnou příčinou poruchy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.