Výdrž akumulačních nádrží

Výdrž akumulačních nádrží

Dobrý den všem diskutujícím, jelikož jsem v dané problematice úplný laik chci se přítomných zeptat na zkušenosti s akumulační nádrži a její výdrž udržet teplotní pohodu. Jsem vlastníkem RD (výstavba 1954) o obytné ploše cca 100 M2, v roce 2019 zateplen kontaktním systémem s EPS 75 (180 mm). Vytápěný kotlem Dakon DOR 16, v obýváku krbová kamna Comfort 8 kW a radiátory "bystřičany" . Alespoň takto je nazýval topenář. Uvažuji o převedení původních rozvodů a radiátoru za měď a deskové radiátory Korado. Kotel vyměnit za zplyňovací Viadrus a krbová kamna za krbová kamna s výměníkem. Do sklepa poté umístit akumulační nádrž 800 litrů (2*400, větší tam bohužel nedostanu). A můj dotaz tedy zní: "Jak dlouho budu"nabíjet" AN a jak dlouho vydrží, když dle PENB byly původně tepelné ztráty 34,3 kW a po zateplení 18,7 kW při teplotním rozsahu 20°C/-15°C (vnitřní/venkovní). Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.