Autor: Petr Kadlec Datum: 18.02.2021 12:20 | uživatel: 132123
| Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu a komentář, zda můj plán stojí na reálných základech. Pro projekt obytného vozu řeším otázku filtrování pitné a užitkové vody. Plánovány jsou 2 okruhy: - pitná voda z veřejně dostupných zdrojů (150l nádrž) - recirkulovaná "užitková" voda na sprchování (50l nádrž) Při cestování nejsme schopni ověřit kvalitu vody, kterou doplňujeme z veřejných zdrojů, proto bych na výstup ze 150l nádrže připojil sestavu filtrů, které vodu upraví do nezávadné podoby. Uvažoval jsem nad sestavou: - pevné částice 5mcr - pevné částice 1mcr - aktivní uhlí - UV lampa Tato voda bude dále distribuována jak do nádrže pro sprchu, tak do kohoutů. Pro recirkulaci ve sprše jsem uvažoval úvodní plnění 50l nádrže z již filtrované vstupní vody a následně filtrování použité vody následovně: - molitanová vložku do odtokového kanálu pro zachytávání největších nečistot (vlasy, písek apod.) - pevné částice 50mcr - pevné částice 5mcr - pevné částice 1mcr - UV lampa Předpoklad je, že se pro sprchování budou využívat výhradně bio mýdla a šampóny. Rád bych si potvrdil, zda vám tento návrh přijde rozumný, případně zda byste na filtraci něco změnili. Předem díky všem za reakce. Petr
odpovědět na příspěvek |
|