vpusť na ploché střeše

Rubriky:

Reklama
JB Jan Borůvka @jan.boruvka před 3 roky21.02.2021 17:10:00
vpusť na ploché střeše

Vážení,

má plochá střecha s vnitřním odpadem začala po sněhové nadílce téci, je to zjevně odlepený pás na límci vpusti. Poslední vrstva z modifikovaných pásů je stará 20 let, vpusť přes 30 let. V místě je izolace jen 15 cm polystyrénu. Jiné poškození, které by způsobilo zatékání, jsem nezpozoroval. Po havarijním utěsnění nepříliš vhodným tmelem se mapa na stropě dál nezvětšovala.

PE (?) vpusť je primitivní, jen s hladkým límcem, bez úchytů. Případné pohyby střechy a odpadu se zřejmě kompenzují potrubím s manžetami (míním tím v posuvných spojích). Konečně žádné pohyby ani poškození z toho vyplývající nepozoruji. Oprava výměnou vpusti se mi jeví jako velký, choulostivý a zbytečný zásah.

Mám límec nějak zdrsnit a něčím penetrovat? Mám poté záplatu z nového pásu přilepit na límec nějakým speciálním tmelem nebo mám zase tavit? A mám pás pro jistotu zahnout až do odpadu (pár centimetrů svisle) a nějakým tmelem, lepidlem spoj utěsnit?

A čím mám zarovnat prohloubeniny s loužemi, kde povrch zbytečně trpí? Existují speciální hmoty? Směs Gumoasfaltu, písku a cementu se mi zdá trochu „divoká“. A poraďte mi jak se dá ochranný posyp v místech oprav znovu pořídit, natavením a zatlačením nasypané drti nebo jejím nalepením na nějaký nátěr?

Na solidního řemeslníka nebo firmu dnes nenarazíš, zvlášť když se jedná o malou zakázku. A já sám bych nerad dělal chyby. Děkuji, s pozdravem

J.Borůvka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.