Odhlučnění stropu

Reklama
MT Petr Novák @petr.nov86 před 3 roky21.02.2021 19:44:00
Odhlučnění stropu

Dobrý den,

bydlím ve starém činžovním domě z roku 1932. Nade mnou byla v roce 1993 vybudována půdní vestavba s následující skladbou podlahy - jsou zde trámové stropy se zapuštěným záklopem. Původní škvárový násyp vybrali a ničím nenahradili. Na trámech je přibitý vsž plech, vlny jsou zalité betonem. Následuje jediná izolace, a to 3 cm polystyrenu. Pak už jsou jen 4 cm betonu a plovoucí podlaha s 2 mm podkladem. Přes tuto skladbu podlahy lze slyšet nejen běžné zvuky, ale i každý krok. Strop výrazně duní a chvěje se.

Bohužel domluva na instalaci kročejové izolace do patra nade mnou není reálná. Rád bych si proto alespoň nechal udělat ve svém bytě odhlučňující podhledy. Světlá výška místností je zde 297 cm, takže stropy lze bez problému snížit. Na internetu jsem pročetl spoustu různých rad i nabídek od specializovaných firem. Zajímalo by mě však spíše, zda někdo nemá praktickou zkušenost - rady, tipy, do čeho má smysl investovat, do čeho nikoliv....

Chtěl bych, aby podhledy byly samonosné, ale s další skladbou už nejsem vůbec moudrý. V nabídce jsou běžné minerální izolace, ale třeba i desky z lisované akustické pěny, desky Wolf Phonestar, modré sdk desky, ...

Jakou skladbu byste doporučili vy? Děkuji za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.