Doporučení litinových kamen 5-6kW, topení dřevem

Rubriky:

Reklama
ZV Zdenek Vach @zdenek.vach před 3 roky22.02.2021 13:30:00
Doporučení litinových kamen 5-6kW, topení dřevem

Dobrý den,

prosím o doporučení/výběr litinových kamen do místnosti o výměře cca 70m3, pro přitápění v zimním období.

Dle dostupných výpočtů jsem dospěl k informaci, že bych měl volit kamna o výkonu 5-6kW. Původně jsem si myslel na Jotul f400 nebo f500 ale ty jsou výkonově naddimenzované a nechci mít doma saunu.

Dům je cca 25 let starý, plastová okna, tvárnice zatepleno 5cm polystyren. Komín vyvložkován šamotem 200mm, výška cca 8m. Aktuální vytápění kondenzačním plynovým koltem a radiátory s termostatickou hlavicí.

Požadavek je jak estetický (prosklené ohniště), tak funkční, chci topit dlouhodobě (ne nárazově), proto požadavek na pomalé hoření a nížší výkon.

Budu rád za jakékoliv tipy případně zkušenosti podobnými kamny.

Cenově do 30 tis Kč.

V přiloženém obrázku dispozice místnosti + dveře do chodby se schody do horního patra (schodiště nevytápěno, takže se tam dá teplo z kamen pouštět přes otevřené dveře) + další dveře do pokoje vpravo které bývají také otevřeny, takže lze také vytápět. Modře znázorněno plánované umístění kamen.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.