Přestala fungovat cirkulace TUV

Rubriky:

Reklama
TT Tomáš Trunec @tomas.trunec před 3 roky24.02.2021 17:24:00
Přestala fungovat cirkulace TUV

Před cca 2 roky mi přestala fungovat cirkulace TUV, která do té doby fungovala bez problémů (cca 3 roky - novostavba), teplá voda ihned, čerpadlo jsem měl puštěné neustále.
už cca 2 roky se snažím přijít na to, kde je problém. Není rozdíl zda je oběhové čerpadlo puštěné nebo vypnuté. cca 30 sekund minimálně trvá než začne téci teplá voda a to je ještě ze začátku taková vlažnější - až cca po minutě voda, která má teplotu co je v zásobníku. A to i v případě, že mezi odběry uplyne třeba jenom 5 minut. Začne vždy vytékat skoro úplně studená voda.
Vyměněno co se asi dalo - realizoval vodák co dělal původní instalaci, ale už nedokáže poradit...
- podezření na vadné čerpadlo - vyměněno (Grundfoss) - nepomohlo
- následně podezření na zaseklou zpětnou klapku - vyměněna - nepomohlo

- vždy po výměně čerpadla a klapky byla po zapnutí čerpadla znatelně slyšet cirkulující voda, podle mě to chvíli (cca den) i tak nějak +/- fungovalo - teplá voda byla na odběru rychleji (ale žádná sláva), pak návrat zase ke stavu, že není rozdíl zda je čerpadlo zapnuté nebo vypnuté. Cirkulující voda není u čerpadla slyšet že by protékala trubkou.

Z mého pozorování:
- přijde mi jako by buď do teplé byla někde "nasávána" studená voda nebo byl systém nějak "zavzdušněn-zacpán", voda prostě není podle mě cirkulací protlačena
- cirkulace podle mě přestala fungovat poté (ale možná si to jenom namlouvám), co jsem čistil zásobník TUV - vypuštěn zásobník TUV, vyčištěn, znovu napuštěn a pak se cirkulace zhoršila
- od té doby jsem několikrát jsem zásobník vypouštěl a napouštěl. Když vypouštím zásobník TUV (otevřený výpustní kohout), tak při zapnutém čerpadle slyším zřetelně cirkulující vodu v potrubí (+ otevřené baterie tepla voda),viz moje podezření na nějaké zavzdušnění nebo přetlak v systému cirkulace?....¨

Posílám schéma zapojení a foto
Budu rád za každou radu, nápad.....
Díky

Ještě znovu podotýkám, že cirkulace cca první 3 roky fungovala bezvadně - vše zapojeno stejně jak je na obrázku - co se měnilo je čerpadlo, zpětná klapka a 2x pojistný ventil (protékaly), nyní instalován pojistný ventil 8bar.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.