rekuperace výkon, instalace svépomocí, Venus compfort další otázky

Rubriky:

Reklama
EN eva němcová @eva.nemcova919 před 3 roky26.02.2021 05:53:00
rekuperace výkon, instalace svépomocí, Venus compfort další otázky

Zdravím, postavili jsme dřevostavbu, difuzně otevřená, U 0,4, zatím bez rekuperace (nevěděli jsme jak vyjdou peníze a jak se v tom bude bydlet), ale s přípravou na rekuperaci – rozvody. Nakonec rekuperaci pořídíme, hlavně kvůli kvalitě vzduchu v noci. Bude to muset být podstropní jednotka kvůli prostoru v tech. místnosti. Zhotovitel stavby doporučil Venus comfort, máte zkušenosti s touto jednotkou?

Pak mám spoustu dotazů k rekuperaci – omlouvám se, že to hrnu sem, starám se o 2 malé děti a nemám teď možnost všemožně zjišťovat na netu, nehledě na to, že spousta článku je prostě PR...Budu ráda na reakci na kterýkoliv z dotazů...

- jak se počítá nutná výměna v domě – někde jsem narazila na prosté 25m3/h/osoba, jinde 30% objemu vzduchu domu (tj. 30%z cca 130m2 x 2,60) – v obou případech to ukazuje, že by stačil výkon 150 m3, což mě u ne úplně malého domu překvapuje...

- je možné rekuperaci instalovat svépomocí? pokud ne, kdo může provést (jaká profese)?

- Ac/ec motory – hlučnost nás zas tak netrápí, rozdíl v plynulosti nastavení výkonu mi nepřijde podstatný – má smysl si pořizovat novější typ? Je rozdíl ve spotřebě návratný v rozumném horizontu (máme teď přímotopový tarif)?

- Pomůže rekuperace s rozvodem tepla z místnosti s krbovými kamny (tj. Z místnoti, kde by bylo větší teplo než jinde)? Co jsem se na to ptala, tak prý to není nějak významné, což mi ale přijde zvláštní, když by rekuperace měla teplo na odvodu využít... Máte s tím zkušenosti?

- je možné rekuperaci zapínat jen na noc? vadí to něčemu? Vadí, pokud by byla vypnuta delší dobu (celé léto?)

- co letní vysoké teploty, pokud by byla puštěna rekuperace? Řeší se to rekuperacemi s bypassem a „normální“ si s tím neporadí? Máte zkušenosi s rekuperacemi s chlazením – je to výzmaný rozdíl (s ohledem na pořizovací náklady...)

- jak moc z praxe rekuperace vysušuje vzduch? Za entalpický výměník se mi připlácet nechce...

- máte zkušenost přímo s Venus Comfort? Spokojenost? Někde jsem se dočetla, že je obtížný servis kvůli kompaktnímu plášti z EPP

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.