Snížení tlakových ztrát VZT, výběr flexi

Rubriky:

Reklama
LV Lukas Voboril @lukas.voboril před 3 roky27.02.2021 19:03:00
Snížení tlakových ztrát VZT, výběr flexi

Dobrý den, prosím o radu s dvěma otázkama:

1) jakým způsobem řešit sání venkovního vzduchu, aby mělo co nejmenší ztrátu?
Developer nám na obvodovou zeď udělal průvětrník DN150 (s rekuperací se tam nepočítalo), který bych chtěl použít na sání vzduchu. Jenže při potenciálním max. výkonu rekuperace při provětrávání 400m3/h už mi vycházejí tlakové ztráty na okruhu dost vysoké - a pokud použiju výpočet z qpro tak i ta nejmíň odporná protidešťová žaluzie při průtoku 400 do DN150 hází ztrátu cca 70Pa, což mi ty ztráty udělá naprosto šílené. Snažím se najít nějaké vhodné řešení, které by dokázalo ty ztráty na sání snížit na rozumnou mez, ale nenacházím. Uvažoval jsem už i o vložení jen nějaké ochranné mřízky na vstup a ten zakrýt nějakou stříškou, aby do něj nepršelo, ale to bude vypadat úplně strašně. Máte nějaké konkrétní tipy? (ideálně i s informací, kde to lze koupit, protože mně se nic najít nedaří)

2) Jelikož nemůžu rozvody VZT táhnout nad stropem, budu zřejmě muset použít flexi hadice (spiro v obvodovém kaslíku místností by mělo strašně moc tvarovek). Těch druhů flexi hadic je větší množství - máte nějaký tip, které z nich vybrat? Všechny se tváří vesměs velmi podobně, tak zda někdo zkušenější má informace, které je lepší či horší - ať už na kvalitu, nebo práci s tím, apod.

Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.