Beton - po zimě se drolí

Reklama
Beton - po zimě se drolí

Zdravím. Přes léto jsem betonoval venkovní schody - pohledový beton míchaný v míchačce. Použil jsem osvědčenou recepturu, lepší cement č 42,5, 1 díl cementu, 2 díly betonářského písku, 2 díly kameniva frakce 8/16, plastifikátor a voda. Směs jsem dokonale hutnil, počasí nebylo nijak extrémní, teplota kolem 20st, pod mrakem. Při zrání jsem pravidelně mlžil a pak kropil. Po betonáži byl povrch krásně hladký bez prasklinek, téměř jako pohledový beton z mixu.
Bohužel po zimě se začal drolit. Vůbec to nechápu. Nikdy se mi to nestalo a to už jsem toho vybetonoval dost. Drolit se to začalo až po posledním namrzajícím dešti, kdy jsem vzniklý led posolil aby nikdo neuklouzl. Je mi jasné, že sůl asi betonu moc dobře nedělá, ale tohle by přeci nemělo vadit? Viz foto. Jak a čím to opravit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.