ŽB strop

Rubriky:

Reklama
JP Jiří Pro @jiri.pro před 3 roky05.03.2021 11:47:00
ŽB strop

Zdravím,

na jaře plánuji začít stavět podkrovní dům a projektant říká, že je potřeba udělat ŽB strop + průvlaky nad otvory většími než 2 metry (4ks průvlaků dle PD).

Jelikož je tento typ stropu složitý (svépomoc) nebo drahý (firma), hledám jiné možnosti, pokud staticky nějaké jsou (Miako, Spiroll)

Problém zde podle mě může být v tom, že nosná zeď 2.NP nad kuchyňskou linkou není nad nosnou zdí 1.NP. Co se týče průvlaků, řekl bych, že u otvorů do 3 metrů by mohly být překlady 3,5 metru, potom by nebyl potřeba žádný průvlak (??).

Zatím je plán zvětšit okno v obyváku vpravo ze 3 metrů na 4 metry (už by nejspíš musel být průvlak), nicméně nad tímto oknem není další patro, čili staticky problém nepředpokládám.

Dále bychom chtěli udělat zásuvné dveře mezi jídelnou a kuchyní, otvor by byl tedy s pouzdrem více než 3 metry, tedy další průvlak.

Cihla je plánován keramický střep 30cm (UNI či Family).

Máte někdo pocit, že by možné Miako či Spiroll? Pokud při takovéto konfiguraci ne, tak nešlo by to s přidáním nosné zdi mezi chodbu 103 a ložnici 104, případně přidáním průvlaku pod nosnou zeď 2.NP nad kuchyňskou linku?

Strop je plánován o tloušťce 210mm ještě nese 4 nosné sloupy pro střechu (viz. obrázek stropu).

Předem děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.