Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli se někdo nesetkal s tím, že se na veškerém obvodovém zdivu udělali vodorovné praskliny, které kopírují spáry? Příčky jsou bez prasklin. V RD bydlíme 2 roky a prasklin je víc a víc. Jedná se o bungalov z tvárnic ytong lamda 450 a vnitřní omítka je sádrová, tak jak doporučuje výrobce. Muže to mít za následek to, že venkovní zdivo je natažené v lepidlu ovšem není napenetrované? Na venkovní straně se totiž dělají taky vlásečnicové prasklinky ale ne jen vodorovné a myslím si, že je to důvod právě toho, že se lepidlo nenapenetrovalo. Ale myslím si, že praskliny v interiéru mají jiný důvod. Teď mám trochu strach dělat fasádu aby to za rok nebyla samá trhlina.
Kdyby pomohlo foto mohu se pokusit nafotit.
Děkuji za rady a postřehy.
A přeji pěkný den.
Taky mam ytog lambda 450 2 roky, zadna prasklina,zdeno na tenkovrstvou ytong vsechno original,bez zateoleni venkovni i…
před více než rokem
Behem 2 let se to zhorsilo, nebo je to po prvni zime stale stejne?
před více než rokem
Dobrý den, na zdění jsem použil tenkovrstvou maltu přímo od ytongu. No já jsem přemýšlel jestli jak to není…
před více než rokem
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení