Oprava - obložení vlhké omítky

Reklama
MT Milan ToJeJedno @milan.tojejedno před 3 roky10.03.2021 09:11:00
Oprava - obložení vlhké omítky

V průjezdu v domě (starší dům v průjezdem do dvora, který teď slouží jako garáž) mám ve spodní části na některých místech mírně vlhkou omítku. Nevím, jestli je to spodní vlhkostí, nebo rozdílem teplot, protože průjezd je mezi dvěma bytovými jednotkami, ale sám není vytápěn. Samotná podlaha průjezdu je oproti podlahám obytné plochy o cca 50cm níž.
V minulosti byl pokus opravit původní omítku, zřejmě omítkou sanační (nevím, tehdy to ještě nebyla moje starost), ale na některých místech se "fajnová" lehce odlupuje.
Chtěl bych to nějak opticky vyřešit, ale aby to aspoň pár let vydrželo. Napadlo mi to celé obložit tenkým fasádním polystyrenem, a natáhnout perlinkou, ale nevím, co by dělala vlhkost pod tím a jestli to není zbytečné.
Obouchat spodní část a dát tam sanační si myslím ni neřeší a je to fakt jen na pár let.
V minulosti se to často řešilo obložením spodní části stěn nějakým předsazeným obložení, např. z palubek. To by nemuselo být špatné řešení i z důvodu parkování auta, jízdních kol atd. kdy může dojít k poškození omítky. Jenže takové staré řešení se mi nelíbí, respektive nevím, jestli jsou už nějaké nové materiály, místo obložení deskama apod.

Podřezávat to nebudu, nemyslím si, že by se to poměrem problém x náklady vyřešilo a vzhledem k zapuštění vjezdu pod podlahy by to bylo dost komplikované.
Děkuju.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.