Ukotvení přistavěné zdi

Rubriky:

Reklama
MN Martin None @martin.none323 před 3 roky10.03.2021 10:36:00
Ukotvení přistavěné zdi

Dobrý den, prosím vás o pomoc s výstavbou přístřešku na auto, který bude ukotvený ke zdi další stavby (pro názornost přikládám ilustrativní foto, jak asi bude přístřešek vypadat). Bohužel zeď oné stavby (ke které chci přístřešek ukotvit) je postavená z dutých hurd (stará stavba), takže kotvit něco do ní by nebyl zřejmě nejlepší nápad. Před touto zdí je vyvýšený pevný základ (sahá asi do výšky 1 m od země a má přesah cca 0,5 m od zdi stavby). Vše je patrné z nákresu. Chtěl bych na tomto vyvýšeném základě vystavět z tvárnic další kus zdi, do které se bude kotvit ten přístřešek na auto. Zeď z tvárnic nebude do celé výšky původní zdi z hurd ale pouze do zhruba poloviny. A nyní k "problému", jak novou zeď ukotvit k původní zdi z hurd, aby nedošlo k tomu, že se od staré zdi vahou přístřešku a působením sil odtrhne. Přístřešek bude samozřejmě ukotven i na dvou stojnách vpředu, ale i tak bych chtěl zabránit jakémukoliv odtržení od původní zdi. Třeba jsou mé obavy zbytečné, ale nerad bych, aby tam pak vznikla při nějakých otřesech, posunech prasklina a nebo se to celé zhroutilo. Napadlo mě, že bych do původní zdi navrtal nějaké skoby (různě rozmístěné), které bych pak zazdil do nové zdi. Počítám, že největší zatížení na nově vystavenou zeď bude působit směrem dolů a ne ode zdi. Možná jsou mé obavy zbytečné a vše udrží lepidlo (zdící malta). Děkuji všem za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.