Plynový kotel + termostat = horentní sumy za plyn

Reklama
KN Kristýna Nikodýmová @kristyna.nikodymova před 3 roky10.03.2021 14:59:00
Plynový kotel + termostat = horentní sumy za plyn

Krásný den všem,

Ačkoli jsem strávila hodiny na internetu hledáním odpovědí, voláním na Pražskou plynárenskou, a hledat v diskuzích, žel neúspěšně a jdu si pro radu.

V půlce listopadu jsme se přistěhovali do bytu (činžák, starší okna, radiátory), který má plynový kotel na ohřívání vody užitkové tak i do topení.

Máme k tomu připojený bezdrátový termostat (kabel z kotle, jde do "zásuvky" termostatu, ten pak do samotné zásuvky.

Kotel má několik "digitálních" čudlíků jako ON/OFF, pak obrázek na topení a obrázek na vodu, kde se dá regulovat asi teplota.
Nicméně, jsme tu všeho všudy 3 měsíce, a přišlo vyúčtování za plyn k doplatku na bezmála 9 tisíc. Máme na termostatu 19C, když je nám jó hodně zima, dám na 21C, a na noc snižuji zpátky na 19C.
Moje otázka zní, máme nějak špatně nastavený kotel, že to čerpá tolik plynu? V životě se mi nestalo, abych měla takový účet (3 měsíce!!!) a opravu si doma nevytápěla, přeci je 19C mi přijde spíše méně, než více.

Budu moc ráda za jakoukoli radu, a předem se všem profesionálům omlouvám, za svoji neodbornost :)

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.