Kondenzační kotel a fotovoltaika

Reklama
Jan Černý @jan.cerny482 před 3 roky10.03.2021 16:27:00
Kondenzační kotel a fotovoltaika

Dobrý den Mám starý nezatepleny dům s dvěma bytovými jednotkami, v tuto chvíli se topení řeší plynovým kondenzačním kotlem, avšak po předchozím majiteli je na střeše 9,6kW fotovoltaických panelů, ke kterým není střídáč, můj plán by byl že by panely mohli přebytečnou energii topit do akumulační nádrže a kdyby v nádrží teplota došla tak by se to preplo a spustil by se plynový kotel, ale nedokáži vymyslet jak by tato přepínací logika měla fungovat a hlavně nějaké řešení pro regulaci výstupní topné vody. Plynový kotel má 23kW a bytové jednotky mají v tuto chvíli jedna 160 a druhá 80m2 s vytápěním radiátory, přičemž se ta menší bude zvětšovat na 150 s podlahovým vytápěním. V tuto chvíli mám již na domě pro řízení brány a venkovního osvětlení Home asistenta a tak bych rád řešil řízení pomocí něho Děkuji za odpověď Jan Černý

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.