Viadrus A3W

Reklama
JP Jan Pomykal @jan.pomykal před 3 roky12.03.2021 10:39:00
Viadrus A3W

Dobrý den, mám pár otázek na majitele tohoto kotle, popř. zkušené topenáře.
Kotel mám zapojený přes 4cestný ventil se třemi čerpadly (DAB Evosta 2, Bojler, kotlový okruh, otopná soustava). Vyvložkovaný komín. 2patrový RD, nezateplený, špaletová okna. (vetší TZ)
14 plech. radiátorů +2xWC a koupelna, otevřená expanzka na půdě.
1.Kotel používám již 3. sezónu a min. rok spotřeba 7,5t a letos mám tuto spotřebu už v březnu. Chápu , letos byla konečně pravá zima, máte to taky tak? Topím na 21-22°C přes externí bezdrát termostat Salus. Kotel mám nastavený na žádanou teplotu 65°C, zpátečka 55°C, Hystereze vyp. Kotle 5°C.
2.Kolik máte zhruba teplotu spalin při max. výkonu? Já cca 180°C
3.Používáte ty turbulátory do komor vyměníku, které údajně snižují teplotu spalin a zvyšují účinnost?
4.Jaké je dobré používat nastavení čerpadel popř. rychlost toku(proporcionální diferenční tlak, konstantní dif. Tlak, pevná křivka)
5.Co se týče podávání, výkonu ventilátoru a útlumu, tam to mám dle návodu, akorát podávání při 100% mám místo 19s 28s kvůli dost mokrému pytlovanému uhlí-musím naříznout spodek pytle aby odtekla voda :-/ a nechat je otevřít. Letos teda kvalita úplně v pr… Může mít mokré uhlí vliv na spotřebu popř výkon kotle?

Děkuji moc za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.