Menic - otazky (+ aky vybrat...)

Rubriky:

Reklama
JJ jojo jojovic @jojo.jojovic před 3 roky15.03.2021 13:15:00
Menic - otazky (+ aky vybrat...)

Dobry den,
uz par dni studujem rozne clanky a videa na YT ohladne fotovoltaliky a hlavne menicov, a uz som sa v tom stratil lebo mam pocit, ze mam protichodne alebo neuplne informacie.

Prosim poradte mi aky menic (cca 3 kW, jedna faza, do cca 1000-1200 eur) by bol pre moje pouzitie vhodny ak mam nasledujuce poziadavky:

1. trvale pripojenie na verejnu siet, pozadujem aby si menic zo siete plynule "pricucaval" (podla vyroby FVE a podla odberu spotrebicov) a vecer ak FVE prestane vyrabat aby plynuje presiel na odber zo siete.

2. nechcem ziadne baterie, takze aby menic vedel pracovat aj bez baterii (niekde som cital, ze je nevyhnutne mat pripojene 2 zdroje: siet + baterie)

3. aby menic neposielal prebytky do siete (mozem to osetrit externym limiterom?)

4. idealne 2 MPPT vstupy (rad by som pripojil jeden string z Juhovychodnej strany a druhy z Juhozapadnej strany)

Este mam otazku, co znamena "startovacie napatie"? povodne som si myslel ze to suvisi iba s baterkami ale niesom si isty... ci to nieje napatie od ktoreho "nastartuje" menic a zacina generovat 230V? Pride mi ze vacsina menicov ma startovacie napatie dost vysoke, tazke by mi to zacalo "vyrabat" az ked bedu slnko uz dost vysoko (?).

Dakujem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.