Náhrada staré provětrávané podlahy

Reklama
MM Martin Mourek @martin.mourek před 3 roky16.03.2021 14:38:00
Náhrada staré provětrávané podlahy

Dobrý den, chystám se na rekonstrukci podlah, nyní je podlaha provětrávaná a nevím jestli provětrání zachovat nebo udělat klasickou podlahu. Přesné složení podlahy neznám jen co jsem se dozvěděl tak by tam měla být udusaná hlína na ní trámy mezi nimi proudí vzduch a prkený záklop s linem. Na pozemku a vlastně v celé vesnici je spousta vody. Novou podlahu bych chtěl vyřešit následovně: zhutněná hlína, geotextilie, štěrk 25cm, geotextilie, iglu system 16cm, beton 7cm s karisiti 4mm 10x10, asfaltové pásy, polystyren 16cm(2x8) odrazová folie, podlahové topení, zalití betonem 7cm s karisiti 6mm 10x10, vyrovnání stěrkou a lepený vinyl. Následně obkopat barák dát nopovou folii s drenážníma trubkama a zasypat štěrkem. Bude takové složení dostačující abych v budoucnu neměl problém s vlhkostí ve zdech? Iglů systém se mi zas tak moc nelíbí je ještě nějaké jiné řešení? Nejlepší řešení je tedy asi podříznutí baráku a následné napojení na asfaltový pás že? jenže to je finančně náročné. Barák je z cihly 45cm silné zdi, 10x10m částečně podsklepený. V současné době se barák vytápí přes zimu jen proti promrznutí a není tam problém s vlhkostí.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.