Pripadny benefit pri prechodu na kondenzacni kotel

Rubriky:

Reklama
FK Filip Kantor @filip.kantor před 3 roky19.03.2021 09:52:00
Pripadny benefit pri prechodu na kondenzacni kotel

Dobry den,

po dobre zkusenosti z minuleho diskusniho vlakna ohledne meho domu jsem se rozhodl dotazat se na vase pripadne rady znovu.

Mam otce, ktery je vitalni sedesatnik a tezky konzervativec. Chtel bych jej presvedcit k nakupu kondenzacniho kotle kvuli vysokym fakturam za plyn.

Dum je kolaudovany v roce 2001. Kotel je z toho roku Destila DPL 18kW, stary atmosfericky kotel. Dum ma 150m2 zastavene plochy, vytapi se 2 patra. Na podlaze nevytapeneho podkrovi je jen 5cm EPS. Okna jsou drevena dvouskla z roku asi 1999. Cihla je porotherm se vzduchovymi dutinkami a asi 38cm. Podlaha beton na zemine, prizemi je castne v zemi. Topi se na 22 stupne na termostatu. Realne v mistnostech muze byt v nekterych i 20/21. Otec nepouziva zadny sporak ani kamna, jen topi timto kotlem na plyn. Za sezoun 2019/2020 byla spotreba plynu 35316 kWh. TUV neni zajistovana plynem. Dum je v navrhove oblasti s teplotou -17 stupnu dle tzbinfo kalkulacky.

Dum ma pomerne velkoryse plochy radiatoru. Cely rok se topi na cca 50 stupnu teploty otopne vody.

Jaka by prosim pripadne mohla byt uspora v protopenem plynu, pokud by se pouzil kondenzacni kotel?

Dekuji za pripadne nazory a reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.