Autor: Milan Vojíř Datum: 20.03.2021 18:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 134373 reakce na ... | Fotogalerie:
 | Bohužel motoru štítek chybí, ale při hledání na Internetu a v porovnání s motorem v cirkulárce odhaduji 6,5 až 7,5 kW. (přikládám foto) Je mi naprosto jasné, že ČEZ by mi nejraději nacpal silnější jistič, ale já seno foukám tak maximálně 4x za rok, tak mi to nepřijde jako rozumná investice :-/. Nicméně je to velký pomocník. Zapínání je dvou polohové: rozběh (hvězda), plný výkon (trojúhelní). Nezávisle na tom, jak dlouho nechám rozběh, pozice trojúhelník spolehlivě vypne celý dům. Nejsem v oboru moc znalý, ale zkusím nastudovat možnost toho softstarteru. Moc děkuji za reakce. Novou smlouvu s ČEZ tedy nepodepíšu, z toho co píšete mi to asi se současným problémem nepomůže.
|
|
Autor: Josef Vavra Datum: 20.03.2021 13:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 133727 reakce na ... | Pojmy jsou probrány v diskuzi https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,1740.0.html cituji: B vydrzi 6-nasobek In do 7sekund C vydrzi 10-nas. In do 6s D vydrzi 20-nas. In do 5s Vám povolili 5násobek do 0,5 sec což je dokonce ještě míň, než B. Nezbývá tedy nic jiného, než předřadné odpory - softstarter. Pokud Vám stroj za provozu nevyhazuje jistič, je to řešitelné. rozběh 3fázového motoru je otázka proudu, nikoliv času. Proto se motor přepíná na rozběh do hvězdy a pak na plný výkon do trojúhelníku.
|
|
 | Autor: Milan Vojíř Datum: 20.03.2021 18:59 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 134373 reakce na ... | Fotogalerie:
 | Ještě jsem se pokoušel nalézt nějaké informace. Z grafu níže bych si odvodil, že mi naopak dovolili použít jistič s mezními hodnotami mezi charakteristikou B a C. Nicméně při hledání na Internetu výrobci v katalogovém listu neuvádějí konkrétní údaje tj. jako dlouho kolikanásobek proudu jistič vydrží. Najdu jen údaje jako Zkratová odolnost In 10kA případně In 6kA. Nevím, jestli jsou papírové katalogy obsáhlejší, ale takhle se jeví, že jsou všechna B stejná. Pak ale nerozumím, proč jsou hodnoty v obecných časových charakteristikách vždy uváděny jako rozpětí od - do. Trochu jsem doufal, že existuje třeba nějaký jistič B s delším zpožděním blížícím se hodnotám jističe s charakteristikou C. Viděl jsem v tom naději na řešení svého problému.
|
|
|
|
|
|
|
 | Autor: Radek Radek Datum: 21.03.2021 12:03 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 122080 reakce na ... | Ajaj. Sory to sem si nevšiml že u elektroměru , měl sem zato že na fasádě. To ale muselo být hodně staré . PS přeházet pajšl z Cčkového jističe do Bčkového.
|
|
|