Přechod z uhlí na elektřinu

Reklama
JT Jaroslav Tocauer @jaroslav.tocauer před 3 roky20.03.2021 13:32:00
Přechod z uhlí na elektřinu

Hezký den. Prosím, nemáte někdo zkušenost s přechodem z vytápěním uhlím (nebo dřevem) na vytápění elektřinou? Kamarád-instalatér mi z důvodu komfortu doporučuje, abych z vytápění autom.kotlem na uhlí přešel na elektrokotel. Nyní jednou ročně pořídím cca 70 q uhlí za cca 24 tis.Kč. K tomu platím měsíční zálohy na el. 3000 Kč. Tudíž celkové náklady na teplo a elektřinu mě vyjdou na 60 tisíc Kč. Máme přízemní bungalov 15 let starý z cihel Porotherm 44 cm bez zateplení. V betonové podlaze mám extrud.polystyren tl.5 cm a nad sádrokartonovým stropem vatu o tl. 2 x 12 cm. Nyní vytápíme na cca 24 stupňů. Bojím se, že pokud bychom topili elektřinou na tuto teplotu, protopili bychom "majlant". A to i přesto, že bychom využívali nižší sazbu el. Máte, prosím, někdo zkušenost s přechodem na vytápění elektřinou, kdy jsou v domě běžné plechové radiátory?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.