Nástavba na rodinný řadový dům

Reklama
JP Jan Petrlák @jan.petrlak před 3 roky20.03.2021 20:56:00
Nástavba na rodinný řadový dům

Pěkný den,

chtěl bych se jako laik informovat o tématu nástavby na rodinný dům. Momentálně ceny pozemků a bytů nejsou zrovna příznivé a tak jsem začal uvažovat o nástavbě na střechu rodinného domu. Rozloha střechy je cca 100m2. Na obrázích je vidět určitá představa a zároveň i dům, na který by byla nástavba aplikována.

Po přečtení nespočtu článků a vyjádření, které se týkaly stavebního úřadu a statika jsem pojal podezření, že to bude běh na dlouho trať. Počítejme tedy s tím, že povolení je vyřízeno a statik vše odsouhlasil.

K mým otázkám.
1. je možné stavbu na rodinný dům udělal jako další blok na střeše se stěnami do pravého úhlu namísto sedlové střechy? Nikde jsem se s tím u řadových domů v okolí nesetkal.

2. Je možné nějakým způsobem ze zahrady či ulice vytvořit vlastní vstup až do nejvyššího patra? Opět jsem to nikde neviděl a do nástavby se tedy vstupuje vždy zevnitř domu.

2. Orientační cena je ale to nejdůležitější. Rád bych se informoval o přibližné stanovení ceny za stavbu na klíč (vyvedení plynu, vody, eletřiny. Koupelna a kuchyně by mohla být dovybavena později). Znovu opakuji, že přibližnou. Chápu, že takto stanovit cenu je jako věštění z křišťálové koule. Jde mi spíš o to, zda je částka 1.500.000 kč reálná.

Vím, že informací není mnoho, ale chtěl bych se alespoň odpíchnout od nějakých názorů a zjistit, zda se do toho s daným rozpočtem pouštět či nikoliv.

Děkuji všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.