Fotovoltaika + veterný generátor (SolarEdge)

Rubriky:

Reklama
DG Dominik Gé @dominik.ge před 3 roky24.03.2021 20:30:00
Fotovoltaika + veterný generátor (SolarEdge)

Ahoj hoši,

mám už objednávku na riešenie od SolarEdge, invertor SE3000H, 10x DAH Solar 330Wp mono, 10x optimizer P370 atď... bývam ale v relatívne veternej časti Slovenska a napadlo mi či by bolo možné k danej fotovoltaike pripojiť aj veternú turbínu.

Viem, že SE3000H bez optimizérov fungovať nebude. Napadlo mi, či by sa dalo spraviť to, že by som zakúpil ešte jeden optimizér napr P300 a pripojil by som ho do systému a na jeho koniec by som zapojil veternú turbínu, niečo s výkonom do 300W.

Bolo mi ale povedané, že pokiaľ sa v systéme "nerozbehne" aspoň 8 optimizérov / panelov (osvieti ich slnečný svit), tak fotovoltaika nebude vôbec vyrábať, bude čakať na synchronizáciu aspoň 8 optimizérov a potom sa invertor zopne a začne vyrábať.

Samozrejme mojim zámerom je vyrábať aj v noci za pomoci veternej turbíny, ale tento efekt ktorý je zjavne charakteristickou technickou črtou výrobcu SE, bude spôsobovať to, že aj keď bude turbína vyrábať DC, tak sa ním vybudí len jeden optimizér a menič nespustí transformáciu.

Je nejaký spôsob akým by som mohol daný efekt "obísť" alebo cez toho cesta nevedie ?

Prípadne existuje nejaká veterná turbína ktorá má vlastný menič ktorý je možné pripojiť do distribučnej siete (viem, že to musí byť legálne ale bavme sa čisto hypoteticky), že by som to pripojil tzv. na hulváta nejak k meniču aby vyrábal do domácnosti a prípadné prebytky posielal do siete ?

Ďakujem za pomoc, a nezištné rady všetkých ochotných členov.

Ešte raz vďaka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.