plíseň

Rubriky:

Reklama
PM Petr Morávek @petr.moravek před 3 roky12.04.2021 15:46:00
plíseň

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu. Koupili jsme stavbu jejíž součástí je i nevytápěná zděná budova. Ta je velmi stará (80-100 let), nicméně předchozí majitel ještě na podzim vyměnil střechu, která byla v dezolátním stavu. Bohužel neodborně, protože jde o střechu nad prostorem, který není obývaný a slouží jako kůlna a garáž.

Současná skladba střechy je, vazba, na trámech (staré jsou nově vyztuženy ještě novými trámky), jsou OSB desky, na nich IPA, pak laťování a Bramac střešní krytina. Nyní jsem zjistil, že na OSB deskách jsou na několika místech mapy plísně, fotografii nejhoršího místa přikládám. Na jiných místech je evidentní, že OSB desky jsou vlhké (viz další foto).

Nepředpokládám, že by bylo možné, že do konstrukce přes IPU a novou střešní krytinu zatéká, tudíž to musí být v něčem jiném. Buď to před zimou pořádně neproschlo, co vím, tak střechu finišovali někde v listopadu anebo se zde nějak nevhodně sráží vlhkost. Bojím se, aby se od toho nechytla i vazba a nezačala hnít/plesnivět.

Nevíte, co by mohlo být příčinou? Co mám případně zkusit se současným stavem udělat? Samozřejmě se mi příliš nechce rozházet pár měsíců starou střechu a dělat jí znovu. To neberu v potaz finanční náklady, tak přemýšlím, jestli mám na výběr.

Děkuji moc za názory a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.