Odvod teplého vzduchu z mobilní klimatizace

Reklama
RV Roman Vik @roman.vik před 3 roky13.04.2021 09:54:00
Odvod teplého vzduchu z mobilní klimatizace

Dobrý den, po prvním létě k bungalovu s velkými HS portály a i přes přesah střechy 3m, je v domě tzv. "na chcípnutí". Ono to je samozřejmě i otevíráním HS portálů atp. Ale prostě chybí klimatizace. Budeme dávat folie na okna, ale nevěřím, že tohle bude všeřešitelný proces. Napadla mě spásná myšlenka - tzv. mobilní klimatizace. Účinnost jde stranou, v provozu bude jen pár hodin denně. Multisplit je na pár hodin provozu dle mého drahá legrace a navíc dům je krytý zemí a nebudu tahat další trubky přes folii pod zemí.

A teď k dotazu:
Přemýšlel jsme a jediná možnost, jak dostat vzduch z jednotky ven, je přes sání do krbu. Toto sání má servoventil a v létě bude zavřený.
Takže bych před něj dal Tčko a napojit tam výdech z klimy. Společně s odvodem kondenzátu, vedený hadicí až do konce trubky. Toliko myšlenka. A teď:

Vedení sání vzduchu do krbnu je v DN 100, klima má výstup DN 150. Vedení je KG trubce přes dvě 90st kolena v délce 4m.

- Jak zásadně ovlivní chod klimy délka vedení 4m společně s užším profilem trubky 150/100. Z pohledu spotřeby energie. Klima: Gorenje KAM 26THP. Průtok má myslím 370m3/hod

-------------------------------------------------------

Druhý dotaz je k využitelnosti opět mobilní klimatizace k vysoušení prostoru. Pokud bych tuto klimatizaci posadil do místnosti, kde je problém s vlhkostí, a nevyvedl její výstup ven, fungovalo by vysoušení? Nebo pokud by hadice byla napojena ven, fungovalo by mnohem lépe? Musel bych dělat prostup zdí a pokud je to jen o pár wattech, tak mi to za to nestojí.. Vysoušeče přece výstup nemají, mají jen odvod kondenzátu.

děkuji
Roman

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.