praskliny ve fasádě, dotaz

Rubriky:

Reklama
DZ Dušan Zvěřina @dusan.zverina před 3 roky15.04.2021 08:59:00
praskliny ve fasádě, dotaz

Dobrý den,

jako lajk bych se rád informoval - koupili jsme cca 11 let starý dům, jsme zde tři roky. některé doplňky domu (plot, zahr domek) nesou znáky fušařiny + samotný dům vady typu špatné oplechování komína atd. Jinými slovy, již nemám důvěru v technický stav.

Nyní mi jde o fasádu (nezatepeno, 40cm porotherm), na více místech fásady pozoruji delší vlasové trhliny (nutno se na ně skutečně změřit, aby byly viditelné). Měl jsem dodatečný stavební dozor a zhodnotil fasádu jako v pořádku. Nyní dále pozoruji již větší prasklinu na soklu, viz foto. Sokl je ,,oťukaný" na více místech, ale toto je největší. Troufnu si tvrdit, že před zimou to nebylo a mám za to, že se to udělalo právě z vlasové trhliny. KOlem praskliny se dá občas pozorovat i míné ,,zapocení". Na zdech v interiéru nic související s tímto nepozoruji (i vlhkost stále kolem 40%).

Moje otázka zní - již jsem v nedávné době invenstoval nemalé sumy na jiné opravy, má mě toto nyní trápit nebo to lze považovat za kosmetickou či běžnou záležitost?

Předem děkuji
DZ

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.