Volba obezdívky krbové vložky.

Rubriky:

Reklama
MH Martin Holý @martin.holy851 před 3 roky16.04.2021 17:32:00
Volba obezdívky krbové vložky.

Dobrý den,
plánuji stavbu obezdění krbové vložky, vybral jsem rohovou teplovzdušnou KFD ECO 70 R, 13kw jako hlavní zdroj tepla. Jaký na ní maté názor? Případně jiná rohová(13kw je minimum) do max 40tis?

Nejdříve tedy pro představu, jedná se o prostorné podkroví 14x8m(hlavní místnost 90m2(zde bude obestavba) + přilehlá koupelna 10m2, zdi jsou z cihel,tlouštka pouze 1-2řady(izolace polystyrenem 5-10cm zevnitř), šikmý strop zateplen 20cm minerální vaty, podlaha respektive strop je klenbový, zateplený, svázaný I traverzy, po cca 1.2m, pod vložkou je přes klenbu udělán betonový základ pro zvýšení nosnosti a rozložení váhy do traverz, takže v tom by snad problém být neměl. V přízemí je dílna, kamenné zdi cca 80cm. Rozvod teplého vzduchu do koupelny + regulovatelný i do přízemí. S přetápěním tedy problém nebude. Rekonstrukci dělám čistě sám, chci získat zkušenosti vše si "ošahat" a zároveň i ušetřit, do budoucna to bude pouze rekreační objekt.

Dotaz tedy zní, jaký zvolit materiál pro obestavbu? Rád bych sálavé, ideálně i akumulační tvarovky, s ohledem na to že izolace budovy není ideální a díky akumulaci by teplo mohlo přes noc vydržet déle. Vybral jsem tvarovky Relax(1500kg/m3), nikde jsem ale nedohledal kolik tyto tvarovky vstřebají tepla respektive W na m2, tepelnou vodivost jsem dohledal cca 1W/m2*K. U tepelně izolačních desek skamotec 225 jsem dohledal 200W na m2. Moc mi to tedy nedává smysl.
Řeším to kvuli vypočtu ideální mezery mezi krbovou vložkou a obestavbou(kolik výkonu odečíst pro akumulační tvarovky).

Děkuji všem za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.