externí přívod vzduchu do místnosti s předehřevem

Rubriky:

Reklama
LB Lukas Bbbb @lukas.bbbb před 3 roky22.04.2021 22:48:00
externí přívod vzduchu do místnosti s předehřevem

řeším kamna, nebo spíš tedy sporák na pevná paliva jako srdce světnice v chalupě (cca 40 m2). a narazil jsem na problém jestli externí přívod vzduchu nebo ne. není-li externí přívod, potom kamna sají vzduch z místnosti, potřebuje to netěsná okna/dveře a vzduch co to saje pod okny a pod dveřmi bývá ledový a táhne na nohy, a pere se to s případnou digestoří, a při těsných oknech/dveřích to bude špatně hořet a je riziko "napružení" podtlaku v místnosti a obrácení tahu. když bude externí přívod rovnou do kamen, tak to nebude přirozeně větrat. přišel jsem na myšlenku udělat externí přívod vzduchu nikoli do kamen, ale do místnosti, a to tak, aby byl předehříván a netáhlo na nohy, tedy buď na kouřovod nasadit něco jako "výměník", kde by byl čerstvý vzduch předehříván (tj, nechat si od zámečníka navařit na typový kouřovod vnější tlustší trubku a do ní exter napojit, nebo přívod vzduchu napojit na rouru zazděnou do akumulační kapličky kamen. je to nesmysl? jaká to může mít úskalí?
samozřejmě mě napadlo, že by exter neměj jít shora z komína, aby to netáhlo do světnice kouř, ale mělo by to jít podlahou z fasády.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.