FV panely východ-západ

Rubriky:

MJ Martin Jedlička @martin.jedlicka697 před 3 roky27.04.2021 13:05:00
FV panely východ-západ

Dobrý den,
zvažuji instalaci FV panelů na RD na Vysočině.
S ohledem na dispozici domu (půdorys do „L“, sedlová střecha cca 45 stupňů) uvažuji se 4 panely s orientací na JV a 4 na JZ, celkový výkon instalace kolem 2-2,5 kWp.
Primárně bych používal zatím pouze na ohřev TUV (dohřev stávajícím kondenzačním kotlem), nicméně nevylučuji přebytky používat i pro vlastní spotřebu v domě.
Klíčová otázka: z důvodů rozdílné orientace a tedy i intenzity osvitu je vhodnější zvolit MPPT regulátory u každého panelu (např. SOLAREDGE, buď s jedním samostatným střídačem na který budou napojeny obě větve nebo integrovaný střídač/MPPT regulátor u každého panelu, resp. skupiny 2 panelů), nebo stačí pouze 1 regulátor (potažmo 2, každý na jednou větev)?
Na TZB jsem se také dočetl že u orientací východ-západ jsou případné ztráty z důvodů instalace pouze 1 MPPT zanedbatelné??

Jsem laik a proto děkuji předem za věcné reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.