Prosím doporučte postup - centrální rekuperace do rekonstrukce ŘRD

Rubriky:

Reklama
AR Alexandr Radecký @alexandr.radecky před 3 roky27.04.2021 23:52:00
Prosím doporučte postup - centrální rekuperace do rekonstrukce ŘRD

Dobrý den,

děláme rekonstrukci řadového rodinného domu v Praze (úzký, čtyřpodlažní, výška strpů na hraně hraně normy). Je to poměrně náročný prostor, nicméně jsme přišli na to, jak by se tam daly udělat rozvody. Jenže narážíme na problém s realizací. Nejradši bychom prostorově úspornou realizaci, ideálně s jednotkou CLIMOS F 200 V Eco a rozvody Air Excellent 50*100 (potrubí se musí vejít do předstěn) - důvod je, že jednotka má entalpický výměník s rekuperací vlhka (či alespoň dovlhčování) a snad by šla nainstalovat do v budoucnu obývané půdy do "šachty" (nahoru přívod a odvod vzduchu, případně s uskočením do boku, dolu rozdělovače, případně s tlumičem. Samo se můžeme nechat přesvědčit o jiném řešení, například o umístění do sklepa, tam je místa dost, ale zase tlačte vzduch sem a tam přes několik podlaží...

1. Odborník spolupracující s firmou Zehnder se tvářil velmi optimisticky (jednotku by dal do sklepa), pak přestal komunikovat.
2. Zástupce jiné firmy poslal odpovídající cenovou nabídku, nicméně bez alespoň rámcového rozkreslení tras, jen tak "per huba". Přitom pro realizační firmu samozřejmě potřebuji mít detailně jasné, kde mají udělat prostupy a co připravit.
3. Mám doporučení na šikovného člověka, nicméně je stále rozlítaný a už několikrát se nám nepodařilo se sejít.

Takže nevím, zda mám psát náhodným firmám z netu a doufat, že se teda někdo staví a bude schopen udělat základní nabídku se studií, kde bude jasná rovnováha přítoku a odtoku vzduchu, kudy rozvody povedou, prostorové nároky, nároky na stavební přípravu...

Zatím to spíš vypadá na neřešitelný úkol, přitom by snad stačil šikovný živnostník, co by se ideálně napřímo domluvil s našimi zedníky co potřebuje a s projektantem, co je možné. Peníze nejsou prvořadý problém, ale bylo by dobré se vejít tak, abychom využili dotaci NZÚ.

Díky za případné rady/doporučení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.