Vyhledávání
Naše další weby
EDIT 30/04/2021: v diskusii riesime nespravne vypocitane TZ projektantom, povodny vypocet hovoril o 5kw TZ, vypocet niektorych v diskusii je cca 3,2kW TZ
Vzhladom na toto neviem spravne posudit vyber zdroja vykurovania a ohrev TUV, prosim o pomoc, dakujem.
------------------------------------------------------------------------------
Ahojte,
projektant nam vypocital tieto udaje. Jeho odporucanie bolo ist do TC s vykonom 6kW a ak chceme, mozeme zvazit FVE. Zaroven sme sa rozhodli ist aj do rekuperacie. Tepelna strata bungalovu je 5kW.
Cisla su teda pocitane s TC, kde SCOP je 4,46 a je navrhnuta Rekuperácia Dantherm HCV 400 E1. Dodaval som mu parametre tychto dvoch zariadeni, a vysli mu tieto cisla, ktore pripajam. V podlahe bude navrh teplovodnej podlahovky.
Chcem sa poradit ci je tento navrh zdroja tepla OK alebo co by ste mi poradili?
Stretol som sa este s nazorom, kde mi poradili zase TC vzduch-vzduch (klima), elektricku podlahovku, dat k tomu FVE a vraj kurim zadarmo, cim sa vyhnem velkej investii na TC.
Tych moznosti je tolko, ze neviem, ako tuto temu uchopit. Sme vo faze projektovej dokumentacie. Dakujem vam za radu.
PS: plyn nemame k dispozicii a krbu by sme sa radi vyhli, pretoze sa nam dispozicne nezmesti
Já jen, že jsem před rokem nabízel KOMPLET rekuperaci i s tepelným čerpadlem i s AKU s bojlerem a s klimatizaci s…
před 2 roky
Já jen, že jsem před rokem nabízel KOMPLET rekuperaci i s tepelným čerpadlem i s AKU s bojlerem a s klimatizaci s…
před 2 roky
Dobrý deň, čo konkrétne máte na mysli? Rozhodol som sa pre TČ a podlahové kúrenie. To je v projekte. Stojím ale na…
před 2 roky
150 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení