Hluk a vrčení z kotle po vypnutí TUV

Rubriky:

Reklama
Pavel Školař @pavel.skolar před 3 roky02.05.2021 21:04:00
Hluk a vrčení z kotle po vypnutí TUV

Dobrý den,

mám nově instalovaný kond. kotel od eonu (od baxi pulsar 24) s průtokovým ohřívačem TUV. Bohužel jsem nikdy předtím takový kotel neměl v užívání, ale nemám z jeho chování dobrý pocit. Když zapnu teplou vodu, tak kotel normalně naběhne, ale na konci, kdy vodu vypnu, tak začne vodu dohřívat na nějakých 74°C a ppak se začne ozývat nevím, jak jinak nazvat hlasité vrčení asi nějakého čerpadla. To trvá cca 20 sec. a pak kotel vypne a je klid. Je toto prosím normální chování? A další věc, teplota zvolna klesá k nastavené hodnotě cca 50°C a pak i při nepoužívání tuv, kotel sepne a zase vyžene teplotu pres 70 a opakuje se toto vrčení. Kotel musím mít v kuchyni spojené s ob. pokojem. Je to docela nepříjemné, tak nevím, jestli jde nnějak přenastavit to chování ohřevu tuv nebo jde o standard, na který si třeba zvyknout.
Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.