Skladba podlahy - kročejová / tepelná izolace pod beton v patře

Rubriky:

Reklama
PK Petr Komínek @petr.kominek před 3 roky04.05.2021 09:31:00
Skladba podlahy - kročejová / tepelná izolace pod beton v patře

Dobrý den, měl bych dotaz na skladbu podlahy. Jedná se o rekonstrukci podlahy v kuchyni + špajzce. Místnosti cca 15m2 + 3m2 se nacházejí v 1. patře nad slabě vytápěnou chodbou a kotelnou (plynový kotel a poloautomat na uhlí Ořech2). Původní podlaha (z vrchu) byla:
Plovoučka lamino, mirelon, na písek rozpadlý beton, igelit, kusy kartonů, 2 cm kročejová izolace - vata Orsil, cca 16 cm betonová podlaha (asi PZD a na tom beton). Vše se vybralo až na beton. Jako "čistá nula" se určila podlaha na chodbě vedle ketrá je už rekontruovaná a lehce zvednutá. V kuchyni je tedy od stávajícího beronu k čisté nule cca 11 cm prostoru. Odečtu cca 1,5 cm na vyrovnávací stěrku a vynyl a zbývá tedy prostor 9,5 cm na skladbu podlahy. Plán je betonový potěr těch cca 6 cm nebo kolik se dává (realizují se při tom i koupelny a tam se na podlahovku dávat bude - tak se to udělá současně), separační folie a pod ní 3-4 cm něčeho. A to něco je otázka. Mělo by to trochu izolovat tepelně od chladných místností dole a trochu kročejově. Jaký zvolit materiál - kročejová vs tepelná izolace. Na jednu stranu to vypadá že na kročejové izolaci moc nezáleží když je pod tím kotelna, chodba, WC ale trochu kročejově by to pořešit asi chtělol. Chtěl jsem tam dát EPS šedý polystyren, ale je u něj uvedeno že pro blbé kročejové vlastnosti je ho třeba kombinovat s něčím měkčím. Co třeba EPS200 - 4cm? Nebo nějaká kombinace 2cm PIR/PUR/EPS a na to např. 2 cm hobra? Podlaha vedle v obývýku byla realizována cca 4 cm rásyp Fermacell, 20 mm hobra, 25 mm 2 vrtvy fermacell deska - tedy suchou cestou. Pod kuchyňskou linku se tato suchá podlaha nehodí, proto bude betonová deska. Díky za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.