Minimalni tlak vody v RD?

SS Stanley Stanley @stanley.stanley před 3 roky05.05.2021 14:18:00
Minimalni tlak vody v RD?

Dobry den,
skusal som sa dopatrat aky ma byt minimalny tlak vody v RD. Nasiel som konkretne:

"Dle vyhlášky č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů se při navrhování nových vodovodů pro veřejnou potřebu uplatňují ustanovení § 15:

(5) Při zástavbě do dvou nadzemních podlaží hydrodynamický přetlak v rozvodné síti musí být v místě napojení vodovodní přípojky nejméně 0,15 MPa. Při zástavbě nad dvě nadzemní podlaží nejméně 0,25 MPa."

Ako sa beru dve nadzemne podlazia? Co ak mam rodinny dom s pivnicou a aj podkrovym a teda v skutocnosti mam 4 podlazia. Alebo sa berie do uvahy len 2 poschodia nad zemou + podkrovie a teda dokopy 3? Alebo sa podkrovie nikdy nepocita do vypoctu podlazi?

Predsa len pri 4 poschodovej budove je znacny rozdiel ci bude tlak minimalne 1,5Baru(na 4. poschodi vzhladom na vysku a nejake straty potrubim to bude skoro 0... ) alebo 2,5Baru(kde by na 4. poschodi este mohol ostat tlak cca 1Bar).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.