Odvětrávání zdí pod podlahou

Reklama
SR Stanislav Rada @stanislav.rada před 3 roky05.05.2021 21:59:00
Odvětrávání zdí pod podlahou

Dobrý den,
čerstvě jsme koupili starý dům ze smíšeného zdiva (pálené a nepálené cihly) po částečné rekonstrukci. Původní majitel odizoloval podlahy v ložnici a obývacím pokoji (jinde jsou neodizolované). Podél zdí dal (pod fólii a polystyren o tloušťce 7cm) husí krk pro odvětrávání zdí - viz přiložený nákres (husí krky v podlaze červeně). Tento větrací systém vyústil na východní stěně domu u země pod oknem a na druhé straně je to vyústěné na dvou místech uvnitř domu ve vedlejších místnostech (předsíň a průchozí pokoj).

Je takový systém k něčemu dobrý nebo je to k ničemu, případně dokonce na škodu? Obávám se, že zde asi vzduch nebude dostatečně proudit a budou jen ztráty tepla. Toto řešení si vymyslel sám na základě toho, že se poptal "jak se to dělá". Problém s vlhkostí aktuálně není, dával to tam prý preventivně aby nezačaly vlhnout zdi po odizolování podlahy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.