Zateplení plechové střechy

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kamaryt @jiri.kamaryt904 před 3 roky09.05.2021 09:54:00
Zateplení plechové střechy

Zdravím,
rád bych se zeptal na radu jak zateplit strop/střechu. Dům jsem koupil loni, o historii moc nevím. V současné době je na přístavbě (koupelna) plochá plechová střecha, domnívám se že není úplně v pořádku a proto na ní byl v minulosti položen rošt z nějakých latí v minimálním sklonu (+-3°) a na něm jsou bitumenové vlnité desky (onduline) střecha v současné době nezatéká. Nicméně bitumenové desky vypadají již velmi špatně.

Plán nad kterým uvažuji je: Bitumenové dílce vyhodit, rošt vyhodit, plech asi ponechat, a nad celou střechu udělat dřevěnou konstrukci a protáhnout střechu od garáže (která potřebuje vyměnit krytinu) (viz. foto - vlevo červená lepenka) obtočit ji kolem domu až nad záchod (to malé okénko), dřevěný záklop, folie, šindel.

Vzniklí volný prostor bych rád zateplil - jelikož zevnitř zateplit nejde vzhledem k výšce stropu, ale jak ? Folie(jaká) na původní plech střechu, vata(kolik ať to má smysl), folie(jaká) ? nebo EPS (jaký kolik) ? celí prostor bude odvětráván. Strop se zdá betonový.

snažil jsem se to naznačit do fotek - moc se to nepovedlo :-)

případně jiný nápad jak situaci řešit ? Rád si nechám poradit než se do toho bude šťourat...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.