Plastová okna - má smysl měnit ?

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kamaryt @jiri.kamaryt904 před 3 roky09.05.2021 11:18:00
Plastová okna - má smysl měnit ?

Zdravím,
před rokem jsem koupil starý RD který byl v minulosti (skla dle meziokenního rámečku se zdají vyrobena 2005 + nějaká hodnota 1,4w) plastovými dvouskly, nicméně jejich instalace se mi zdá dosti fušerská, okna jako taková se zdají v pořádku, ale táhne okolo rámu oken (mezi zdí a oknem) u některých oken je vypraskaná omítka a odkrytá montážní pěna - samozřejmě zdegradovaná. Stavební hloubka oken je 60mm.

Otázka zní: má smysl vyměnit za nová trojskla ? Může to být nějak znát na tepelném úniku ? Přecijen teď jsou okna 70-82mm... Dvě okna se budou měnit určitě jelikož jsou pevná (nechápu proč) tak přemýšlím jestli nevyměnit ještě nějaké (ty nejhorší 2 - koupelna, ložnice) ale tápu zda to má smysl, nebo zda jen zvenku vyškrábat starou pěnu, stříknout novou a zakrýt ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.