Základová deska garáže na pasech izolována pěnovým sklem

Reklama
Patrik Říha @patrik.riha před 3 roky11.05.2021 10:26:00
Základová deska garáže na pasech izolována pěnovým sklem

Dobrý den všem,
máme momentálně hotový projekt garáže, která bude sloužit i jako dílna v zimě (vytápěno krbovými kamny) a rád bych se Vás zeptal na použití pěnového skla pod základovou desku. Na toto téma jsem toho načetl spoustu, ale nic z toho nebyl úplně můj případ a projektant s tímto také nemá zkušenosti. V projektu je deska navržena na základových pasech s následujicí skladbou
-Litá podlaha
-Izolační folie Fatrafol
-Betonová deska B20 tl.120mm, kari síť 6mm 100/100
-Separační folie
-Hutněný štěrkopísek tl. 100mm
-Rostlý terén

Idea je taková, že by se hutněný štěrkopísek v této skladbě nahradil pěnovým sklem, aby nebyla od podlahy uplná zima a deska byla alespoň trochu zaizolovaná. Řešit skladbu s izolací polystyrenem a další vrstvou betonu se mi úplně nechce z důvodu instalace heveru, který bude zapuštěný v podlaze a řešit skladbu společně s tímto heverem (kde by vlastně připravené otvory pro něj musely procházet všemi vrstvami) bylo dosti komplikované. V případě pouhého nahrazení hutněného štěrkopísku pod zákl. deskou ponechat navrženou tloušťku nebo dát pěnového skla větší vrstvu?

Děkuji Vám za odpovědi

Hezký den

Patrik Říha

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.