Nosnost sloupků pro přístřešek

Reklama
ZV Zdeněk Vaněk @zdenek.vanek676 před 3 roky11.05.2021 10:27:00
Nosnost sloupků pro přístřešek

Dobrý den,

prosím, potřeboval bych požádat o radu. Nikde jsem nedohledal jasnou odpověď, tak bych potřeboval poradit od zkušenějších.

Budu stavět kotec pro psa. Tvar obdélníku, rozměr 5x2m (část bude kotec - 3x2m, část přístřešek 2x2m). Celé to bude postavené na 8 sloupcích (betonová patka 80cm hluboko, rozměr cca 40x40cm), nad kotcem bude pod střechou ještě prostor na skladování řeziva. Pultová střecha (šindel). Výška 200cm na průchod + 50 cm prostor na prkna. Sklon střechy cca 10%. Odhad cca 1m3 skladovaného řeziva. Deska bude vylitá z betonu (cca 10cm s kari sítí) + pod tím 20-30cm frakce 11/22

A má otázka zní - stačí 8 sloupků z ocelových trubek? Bude na tom ležet váha řeziva cca 500 Kg + střecha + případně sníh v zimě. Jaký rozměr trubky a sílu stěny, aby to nebylo zbytečně předimenzované a přitom byla jistota, že to udrží? A jak hluboko trubku zapustit? Stačí cca 50 cm?

Přidal jsem rychlý náčrt - vzadu a vlevo opěrná zídka ze ztraceného bednění (kvůli svahu), na příčných trámcích bude ležet řezivo, okolo bude pletivo, mezi sloupky uprostřed branka (vchod). V náčrtu není zohledněn sklon střechy (zadní strana směrem k západu - bude snížená cca o 15-20cm)

Předem moc děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.