Baxi Nuvola Platinum+ 24 - teplota TUV

Rubriky:

Reklama
KB Kamil Bernard @kamil.bernard před 3 roky12.05.2021 15:56:00
Baxi Nuvola Platinum+ 24 - teplota TUV

Dobry den, mam kondenzacni kotel Nuvola Platinum+ 24 s integrovanym zasobnikem TUV. Kotel funguje celkem spolehlive, nicmene temer od zacatku provozu zacne pri ohrevu TUV kapat voda pres pojistny ventil. Technik k tomu poznamenal, ze odesla expanzni nadoba, a doporucil bud jeji vymenu ci porizeni nastavby pro zachyceni kapajici vody.
Kotel mi doporucil s tim, ze 40l zasobnik je dostatecny a v pripade delsiho odberu teple vody bude kotel fungovat jako prutokovy ohrivac. Nicmene to se nikdy nestalo, po vycerpani zasobniku tece z kotle pouze velice vlazna az studena voda, ktera je napriklad pro napusteni vany teplou vodou nepouzitelna.
Dalsi vec, ktera se nezda byt plne funkcni je napriklad funkce antilegionella, kdy by mel kotel periodicky cca jednou za tyden vytopit TUV na 60 st. Teto teploty nicmene kotel nikdy nedosahne a topi napriklad celych 24 hodin kolisave v rozmezi cca 52-57 st az do te doby, dokud tuto funkci nevypnu. Predpokladam, ze dosazeni 60 st by nemelo trvat tak dlouho.
Napada vas nejaka pricina? Pripadne je vyse uvedene spravne pochopeni cinnosti kotle? Dekuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.