Zprovoznění podlahového topení

Rubriky:

Reklama
MP Michal Peter @michal.peter před 3 roky17.05.2021 11:56:00
Zprovoznění podlahového topení

Dobrý den,
potřeboval bych poradit se zapojením podlahového topení, bohužel mi topení dělal rodinný příbuzný z Německa, jenoml ho sem nemůžu dostat už přes půl roku, chtěl bych to dokončit, ale v okolí nemohu sehnat žádného topenáře, kdo by měl zájem. Všichni, říkají že se zastaví a nikdo se už neozve za půl roku přijel jeden a ten řekl, že to je moc práce a on nemá čas.
Vysvětlím stav : rodinný dům fasáda nezateplená (památková zóna), v přízemí byt cca 60m2 - 6 okruhů. V každé místnosti připraven kabel na termostat. Potrubí průměr 17mm přívod do rozdělovače 26mm, rozvaděč bez čerpadla. Podlaha polystyren, izolační deska a cca 7cm betonu.
Příští rok proběhne rekonstrukce horního patra 4 místnosti. bude zde také rozdělovač a cca 7-8 okruhů. Podlahovka suchý systém záklop desky Fermacel Napojeno na stejný kotel.
Kotelna v přízemí - kotel Protherm Condens 25KKO-A, nepřímotopný zásobník Dražice OKC 300 NTR/HP. rozvod studené a teplé vody a přívod rozdělovače pert-al-pert. Cirkulace teplé vody 16mm, studená a teplá voda 20mm. Trubky
Momentálně mám všechny trubky na chodbě nad konstrukcí profilů pro sádrokarton. zde se musí napojit do kotelny.
Dotazy:
do topenářů jsem dostal info, že když nemám radiátory tak nemusím dávat čerpadlo do rozdělovače, kotel to utáhne. Jiný mi zase řekl, že tam musím mít čerpadlo v obou rozdělovačích.
Zapojení smyčky teplé vody - schéma zapojení

Regulace: měl jsem návštěvu na regulaci Salus - doporučili, el. ventily, jednotku, bezdrátové termostaty cca za 25tis. topenář co přijel, hned řekl, že to tam nedávat nemá to smysl z důvodu dlouhé setrvačnosti teploty v podlaze. Lepší ekviterm na regulaci.

Na zapojení kotle mám servisáka domluveného, ale na zbytek nemá čas.
Chtěl bych poprosit jestli by mi někdo dokázal nakreslit schéma zapojení kotelny, jestli je potřeba někam zpětné klapky, atd. + poradit s regulací co bude výhodnější. Mohu pak poslat foto na mail .Kdyby měl někdo zájem za odměnu mi poradit. Děkuji moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.